Welcome to Ecological Club Elbasan!

The Ecological Club of Elbasan is a nonprofit organisation serving the community for a clean enviroment, for a sustainable development and for preserving of the natural resources for a quality life.

Klubi Ekologjik Elbasan u themelua në vitin 1995 si organizatë mjedisore që interesohet për ruajtjen e burimëve natyrore si pyjet e kullotat, si një trashëgimi e çmuar dhe e pazëvendësueshme, mjedisit urban dhe industrial nga ndotja si dhe për një zhvillim të qendrueshëm. Ka një antarësi ekspertësh të ndryshëm si inxhinierë, mjekë, agronomë, gazetarë, arsimtarë, etj., numri i të cilëve shkon deri 30 vetë, si dhe vullnetarë midis të cilëve nxënës të shkollave të mesme, studentë dhe aktivistë që janë të apasionuar pas mjedisit, gjithsej rreth 100 pjesmarrës. Ndër çeshtjet prioritare të organizatës janë edukimi mjedisor, çeshtjet e mbetjeve, mbrojtja e natyrës, ekoturizmi, biodiversiteti, hartimi i politikave mjedisore, pyjet, uji, cilësia e ajrit, mbrojtja e kafshëve të egra, ndryshimet klimatike, energjia, mbrojtja e konsumatorit, etj.Për këto tematika ka zbatuar rreth 20 projekte deri tani

Recent Articles

 • Funksioni energjitik i pyjeve, një alternativë e energjisë së rinovueshme tepër efektive për vëndin tonë

 • Vlerësimi i gjendjes së mjedisit
 • PYJET, ENERGJIA E GJELBëR DHE EFIÇENCA E SAJ

  Pyjet, si dhe oqeanet, ushtrojne nje rol klimatik me ndikim te madh duke shtuar lageshtiren absolute dhe relative te ajrit dhe ne kete menyre favorizojne reshje të bollëshme, si pasoje e te cilave lumenjte furnizohen me sasi te mëdha uji te përdorshem per energji elektrike. Ne rajonet me perqindje te larte pyllezimi regjimi i rrjedhjes se ujrave eshte shume me i rregullt, siguron nje debit konstant dhe me te larte sesa ne zonat e shpyllezuara. Lexo me shume
 • Ekspertët: Të merren masa të menjëhershme për ndotjen e ajrit
 • Klubi Ekologjik Elbasan zbaton projektin së bashku me një sy për mjedisin
 • Pyjet dhe Energjia e Gjelbër, nga Ahmet Mehmeti
 • Trajnimi parë për VNM/ VSM në Elbasan!
  Klubi Ekologjik Elbasan i përfaqësuar nga ambientalisti Ahmet Mehmeti zhvilloi për qarkun e Elbasanit trajnimin mjaft cilësor mbi procedurat e VNM (Vlerësimin e Ndikimit në Mjedis) /VSM (Vlerësim Strategjik Mjedisor); bazat ligjore dhe roli i pjesëmarrjes së publikut. Lexo me shume
 • Mjedisi i Elbasanit ne "Fokus"!

  A i plotëson kriteret incelerarori që po ndërtohet në Elbasan? Cili është roli i shoqërisë civile në këtë aspekt? Pse kundërshtohet vënia në funksion e tij? Këto dhe të tjera do t'i ndiqni në emisionin "Fokus". I ftuar ambientalisti Ahmet Mehmeti.

  Lexo me shume
 • Trajnim për mbrojtjen e Mjedisit
 • TRAJNIM PëR MBROJTJEN E MJEDISIT
 • VLERESIM STRATEGJIK MJEDISOR
 • Flash Mob: Ndryshimet klimatike

  Rreziqet nga ndryshimet klimatike. Klubi Ekologjik Elbasan me punen e palodheshme te Kryetarit Ahmet Mehmet por edhe te rinjeve vullnetare zhvilluan ne qender te qytetit nje demostrim sensibilizues.

 • Mjedisi ne Elbasan!

  Tre muaj ferri, mund të quhen ato që sapo lamë pas për qytetin e Elbasanit, që iu desh të jetojë ditë e natë mes makthit të tymrave helmues të çliruar nga djegia e plehrave jo shumë larg qytetit. Prej vitesh, ky ritual vazhdon të përsëritet, ndonëse qytetarët janë në pritje për ndërtimin e një landfilli të ri që do t'i jepte fund ndotjes në këtë qytet. Edhe këto muaj të nxehtë emetuan sasira të mëdha helmesh në mushkëritë e elbasanasve. Por sa problem serioz janë plehrat dhe ndotja në Elbasan dhe sa e rëndësishme është ajo në krahasim me problemet e tjera që ka qyteti? Për këtë ne kemi zhvilluar një intervistë me ambientalistin dhe Kreun e Klubit Ekologjik në Elbasan z. Ahmet Mehmeti. Ai tregon mbi faktorët ndotës të qytetit, veprimtaria industriale, ndotja urbane si dhe djegia e plehrave, çka e bën Elbasanin qytet mes tri zjarreve. Por veç kësaj z. Mehmeti sugjeron dhe zgjidhjet përkatëse si dhe përgjegjësitë e çdo institucioni për të marrë përsipër rolin ligjor në minimizimin e ndotjes në këtë qytet. Ahmet Mehmeti gjithashtu thotë se një rol të madh në këtë proces ka edhe shoqëria civile, e cila duhet të ushtrojë me shumë presion që zgjidhja të vijë sa më shpejtë.

  Lexo me shume
 • Mbetjet Spitalore!

  Mbetjet e rrezikshme ne qendren spitalore te Elbasanit vazhdojne te jene nje kercenim per shendetin e qytetareve.Ne mungese te nje krematoriumi, i cili do te mundesonte djegien e tyre ato depozitohen prane koshave te mbeturinave prane kesaj qendre, duke rrezikuar perhapjen e semundjeve infektive. Inxhenieri i mjedisit, Beqir Kila, u hpreh se ky eshte një nga problemet per te cilin duhet zgjidhje emergjente, nderkohe qe po punohet për lidhjen e kontratave me subjekte të liçensuar për trajtimin e mbetjeve të rrezikshme.

  Lexo me shume
Klubi Ekologjik Elbasan